De Land Rover Defender is om van te smullen. Nu ook
letterlijk: de Nederlandse chef-koks Sergio Herman en Jonnie Boer
en hun Belgische collega's Dominique Persoone, David Martin en Gert
De Mangeleer maakten elk een eigen versie van de Land Rover
Defender - van chocolade. Eet smakelijk!
Land Rover ging voor deze lekkernij de samenwerking aan met
Dominique Persoone, chocolatier en eigenaar van The Chocolate Line.
Hij is wereldberoemd in de 'chocoladewereld'. Behalve overheerlijke
chocoladecreaties verzon hij ook chocoladelippenstift,
chocoladeverf en - speciaal voor het verjaardagsfeest van Rolling
Stones-leden Ron Wood en Charlie Watts - een chocoladesnuifmachine:
de chocolate shooter.
Chocolade Defenders: voor ieders smaak
Alle betrokken chef-koks zijn liefhebbers/eigenaar van een Land
Rover. Elke chef werd gevraagd een vulling te maken die hun
persoonlijkheid typeert. Sergio Herman, onder meer bekend van
tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, koos voor een
verrassende combinatie van het frisse Sakura en licht gezouten
karamel en chocolade. Jonnie Boer, eigenaar van het
driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, voegde zijn eigen gin
toe aan de praline. De Belgische chef-kok David Martin verwerkte
Miso in zijn praline, die bestrooid is met Okinawa-zout. Dominique
Persoone creëerde een gele Defender-praline die bestaat uit
melkchocolade, gevuld met hazelnootpraliné en keylime. Chef-kok
Gert De Mangeleer koos voor een combinatie van Koji (gefermenteerde
rijst) en groene Matcha thee.
De Defenders van chocolade zijn per direct en exclusief te koop
in The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen.
Art Direction door Rahi Rezvani.